Online actiedag op 18 juni voor een zorg- en welzijnspact

Applaus, witte vlaggen en heel veel hartverwarmende woorden. De afgelopen maanden kreeg de zorgsector te maken met een niet-aflatende stroom van solidariteit en steun vanuit de samenleving. Zelfs de politici waren genereus en benoemden de zorgsector als essentieel.

Zoveel lof is mooi natuurlijk, maar neemt de fundamentele problemen binnen de zorg- en welzijnssector niet weg. Gewoon verder doen zoals voor de coronacrisis is geen optie. De erkenning en waardering moeten nu omgezet worden in concrete veranderingen en verbeteringen voor de hele zorgsector.

Samen actievoeren op 18 juni

Een grote manifestatie in Brussel zit er momenteel niet in. Toch willen we met zoveel mogelijk collega’s uit de zorg- en welzijnssectoren een duidelijk signaal geven aan de politiek en werkgevers. Daarom gaan ACV Openbare Diensten en ACV Puls op donderdag 18 juni volop online actievoeren. Op die dag willen we zoveel mogelijk lokale, grote en kleine acties, verhalen, foto’s en filmpjes verzamelen op onze online kanalen. Zo creëren we samen – zelfs in coronatijden – een sterke actiedag voor zorg en welzijn in heel Vlaanderen!